10 fordele ved at bruge e-cigaretter

E-cigaretter

Rygning er ikke sundt, men det er heller ikke sundt at sidde hele dagen lang foran computeren, tv’et eller med iPad’en i hånden. Det er usundt at spise en ensidig kost eller leve af fastfood og drikke for meget alkohol. Overdriver du dit forbrug af en given ting, vil det meget sjældent være gavnligt. Er du nået til dét punkt, hvor du ønsker at ændre dine rygevaner, kan du her læse om en række fordele ved e-cigaretter, når du sammenligner dem med traditionelle cigaretter.

Færre kemiske stoffer

Der er forskellige fordele ved e-cigaretter, men det gør ikke e-cigaretter sunde, men det gør dem til et sundere alternativ sammenlignet med almindelige cigaretter. Der er færre kemiske stoffer i en e-cigaret end i en almindelig cigaret, der indeholder over 4.000 kemiske stoffer.

Her har du 10 fordele ved at bruge e-cigaretter:

1. E- cigaretter er billigere

E-cigaretter er billigere end almindelige cigaretter. En e-cigaret patron svarer til en hel pakke almindelige cigaretter. De fleste rygere vil derfor kunne opleve en stor besparelse ved at skifte til e-cigaretter.

2. Du kan nemmere justere rygningen

At dampe på en elektronisk cigaret er lidt som at ryge vandpibe. Du behøver ikke ryge en hel cigaret hver gang, men kan nøjes med at tage et sug i ny og næ. Almindelige cigaretter kan naturligvis godt ryges halvt, men det er mere upraktisk.

3. Ingen tjære

Du får ikke tjærerøg ned i dine lunger.

4. Ingen eller mindre morgenhoste

Almindelige cigaretter generer ofte mere slim i halsen. Det betyder, at mange rygere hoster mere end andre mennesker, fordi de skal have hostet det ekstra slim op. E-cigaretter generer ikke samme mængde slim, og mange vil opleve mindre slim i hals og svælg.

5. Du kan dampe, når og hvor det passer dig

Der er efterhånden mange røgfrie zoner, hvilket gør det vanskeligt at ryge i det offentlige rum. Med en elektrisk cigaret undgår du i større grad den problematik, da de indtil videre må tændes, hvor og når du vil dog med få undtagelser. Du skal selvfølgelig stadig tage hensyn til dine omgivelser, men du vil helt sikkert opleve en større accept. Vær opmærksom på, at nogle mennesker kan blive generet af dampene.4

6. Du slipper for røglugt

I modsætning til almindelige cigaretter, der generer en stærk røg, der sætter sig i håret, tøjet, møbler, bil, hus eller lejlighed, generer e-cigaretter ikke samme irriterende røglugt. Du slipper altså for at lugte af røg.

7. Ingen dårlig ånde

Rygning af e-cigaretter genererer ikke røg men damp, og dampen resulterer ikke i en dårlig tobaksånde, som du er vant til fra almindelige cigaretter. Ryger du regelmæssig, vil du opleve at få en bedre ånde.

8. Mindre misfarvning af tænder

Traditionelle cigaretter misfarver dine tænder på grund af den tjære, som er i cigaretterne. E-cigaretter er helt uden tjære og misfarver derfor ikke dine tænder. Du får ikke gule tænder.

9. Ingen lugtende fingre

Almindelige cigaretter kan få dine fingre til at lugte, især hvis du ruller dine cigaretter. Det problem løser du også ved at bruge e-cigaretter.

10. Ingen brandfare

Det er almindelig kendt, at der af og til sker uheld og opstår brand på grund af en cigaret. Det sker ofte i forbindelse med rygning i sengen. Dette problem kan ikke opstå med e-cigaretter.

En e-cigaret kan for nogle være et hjælpemiddel til at stoppe med at ryge. Læs mere om dette i artiklen E-cigaretter kan gøre dit

Dette indlæg blev udgivet i Sundhed. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.